Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
További események

Hasznos linkek: 
NYERTES PÁLYÁZATOK:

 

 

  

            
1. Beleznay kastély: Bugyi község legrégibb építészeti emléke ez a barokk kúria, melyet Beleznay János (Mária Terézia egykori tábornoka) építtetett az 1730-as években.
Ez volt Beleznay első lakhelye. Az átépítések és a bontások miatt az épület az eredeti jellegzetességét szinte teljesen elvesztette.  A település önkormányzata azonban mindent elkövetett azért, hogy egykori arculatát visszanyerje az épület, így - több pályázat és saját beruházás eredményeként - végül 2011. november 25-én ünnepélyes keretek között Bugyi Nagyközség lakossága birtokba vehette a Beleznay Kastély épületét. A Kastélyba a Bessenyei György Művelődési Ház és Könyvtár költözött be.

Beleznay Kastély

2. Római Katolikus Templom: Szent Adalbert tiszteletére szentelt barokk templom (épült: 1761-63) Építtetője gr. Eszterházy Károly és Migazzi Kristóf váci püspökök voltak.
Bővebben

  
Római katolikus templom3. Református templom: Egytornyú barokk épület, melynek alapjait 1801-ben rakták le és 1803-ban szentelték fel.
 
Református templom


A Református Templom kertjében áll, egy római kori kőoszlop az ún. "szégyenkő", mely eredetileg római mérföldkő lehetett. Felirata szerint a református egyház 1783 és 1824 között szégyenkőnek használt.
Protokolluma számos "eklézsiakövetési" eljárás emlékét őrzi, melyek során az egyházi törvények megsértői a szószék és a templomkertben felállított szégyenkő  előtt bánták meg bűneiket.


Szégyenkő
5. Forster Kastély (ma Vadászkastély): Az 1890-es évek elején épült úrilak Forster Kálmán tulajdonában volt. Forster Kálmán hatalmas birtokain kezdte meg egy korszerű árutermelő gazdaság megszervezését, melynek eredményeként egy évtized alatt jelentős változás következett be a művelési ágak területén.  A kastély ma magánkézben van és vendéglátó- és szálláshelyként hasznosítják. Bugyin és környékén rendezett vadászati rendezvényekre látogató vadászok mellett a festői szépségű több hektár ősparkkal körülhatárolt Vadászkastély területén ma számos esküvőt és különféle rendezvényeket tartanak. Forster Vadászkastély


Forster Vadászkastély


6. Borzaspusztai templom romjai 
Bugyi Nagyközségről Dabas irányába haladva található az egykori Kápolna maradványa. 2014. évben a Katolikus Egyház felújíttatta az épület megmaradó falait.

 
Borzaspusztai templom
 
7. Bugyi Nagyközség Tájháza:
A Bugyi Tájház híd múlt és jövő közt