Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK: 

 

  

            

 

Hír keresése: 

2022.06.16 07:15Lakossági azbesztmentesítési pályázat

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére.

 

Azbeszt

Az azbeszt a természetben is előforduló hőszigetelő, tűzálló, savaknak ellenálló, olcsó, hajlékony és rugalmas anyag. A 20. század második felében számos helyen felhasználták, többek között az építőiparban tetőfedésre, burkolásra és szigetelésre.

 

Miért szükséges eltávolítani az azbesztet?

Az azbesztet az időjárás és a légszennyezés károsítja, sérülhet a felülete. A felületi kopás következtében rostszálak szabadulnak fel, amelyek a levegőben szállnak. Az azbesztszálak belégzése egészségkárosodást okoz, és többféle betegség kialakulásában is szerepet játszik. Ezért Magyarországon 2005 óta tilos felhasználni az építőiparban az azbesztet. Épületek bontásakor törvények írják elő a szakszerű bontást és azbesztmentesítést. Az Európai Unió célja, hogy Európa 2023-ra azbesztmentessé váljon.

 

Ki adhat be pályázatot?

A pályázaton részt vehet, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel:

•          Természetes személy, aki

0.         rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlával, ezáltal Vevő (fizető) azonosítóval is rendelkezik a pályázatban érintett ingatlan vonatkozásában;

1.         a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV törvény (továbbiakban Ht.) 91. § (2); alapján rezsicsökkentésre jogosult;

2.         akinek a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlák vonatkozásában lejárt díjhátraléka nem áll fenn az NHKV Zrt. felé.

•          Valamint a Ht. 91. § (3) bekezdése és a 91/A. § (3a) értelmében természetes személyekkel egy tekintet alá eső, rezsicsökkentésre jogosultak, akik megfelelnek a fenti 1. és 3. pontokban rögzítetteknek.

 

Mire kapható támogatás?

A támogatás egyszeri, nem pénzbeli támogatás és a pályázati dokumentáció alapján megállapított mennyiségű azbeszthulladék begyűjtésére, szállítására és ártalmatlanításra történő átadásra vonatkozik. A támogatáshoz a pályázónak nem kell önerőt biztosítania. Az ingatlanonként elszállítható maximális mennyiség 300 m2 azbeszthulladék.

A benyújtott pályázat kizárólag HAK 17 06 05* típusú azbeszthulladék elszállítására, ártalmatlanításra történő átadásra vonatkozik, melyek jellemzően, de nem kizárólag az alábbi helyeken használatosak:

•          tető,

•          kerítés,

•          homlokzatburkolás,

•          válaszfalak,

•          régi gáztűzhelyekben a sütő környékén (azbesztlapok),

•          épületen belüli ivóvíz vagy szennyvíz csövek, bekötővezetékek.

Az alábbi dokumentumok szükségesek a pályázat benyújtásához:

•          fotódokumentáció az elszállítandó azbeszthulladékról az alábbiak szerint

•          2 db: 1 db közeli és 1 db távoli fotó;

•          minőség: színes, jól kivehető, egyértelmű, az azbeszthulladékot jól szemléltető;

•          file formátum: bármilyen képformátum (pl. jpg/jpeg, png) megfelel, max 5 MB méret korlátig/fotó.

•          kitöltött és aláírt kötelező nyilatkozatok (minimum 1 db);

•          kitöltött és aláírt nyilatkozat tulajdonjogról (1 db) aláírt;

•          opcionális – kitöltött és aláírt Meghatalmazás;

•          opcionális – kitöltött és aláírt Gondnoki nyilatkozat;

•          legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjfizetési számla minden oldala, melyet kézhez kapott a pályázatban érintett ingatlan vonatkozásában.

 

Pályázat beadása A pályázat kizárólag elektronikusan adható be a https://nhkv.hu honlapunk erre a célra kialakított felületén, amely a következő linken érhető el: https://nhkv.hu/azbeszt.

A pályázat benyújtása után nincs lehetőség hiánypótlásra, ezért a teljeskörű kitöltés és a dokumentumok hiánytalan feltöltése esetén fogadható be a pályázat.

 

További információk

A lakossági azbesztmentesítés pályázattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel az azbeszt@nhkv.hu e-mail címünkön fordulhat munkatársainkhoz.

Az NHKV Zrt. a pályázat megvalósításához az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapott támogatást a Tiszta Ország Program keretében. A program a jogszerű hulladéklerakás támogatását és az illegálisan lerakott hulladéklerakók felszámolását kívánja elérni.

 

Benyújtási időszak: 2022. június 20. 8.00 órától keretkimerülésig, de legkésőbb 2022. augusztus 22. 24:00 óráig.

 

 

Forrás: https://nhkv.hu/hirek/2022/06/azbesztmentesitesi-palyazat-lakossagi-ugyfeleinknek/


Nyomtatható verzió
Látogatottság: 116