Iparterület kialakítása Bugyi településenA PROJEKTTEL KAPCSOLATBAN MEGJELENT HÍREK:
2023. MÁRCIUS 20. :
Sajtóközlemény

Iparterület kialakítása Bugyi Nagyközségben

2023. 03. 20.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül nyert 393.407.289.- Ft. európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével új iparterület kerül kialakításra Bugyi Nagyközségben, a lakott terület határán kívül. Az 5202-es számú Dabasra vezető úthoz csatlakozó 3,36 ha nagyságú önkormányzati tulajdonban lévő területen, telekmegosztást követően 10 db 1954 és 4014 m2 közti méretű ipartelek jön létre.


Projekt címe: Iparterület kialakítása Bugyi településen
Megvalósulás helyszíne: 2347 Bugyi, Bugyi külterület 061/2 hrsz.
Kedvezményezett neve: Bugyi Nagyközség Önkormányzata
A kivitelezés várható befejezése: 2026. február

A fejlesztéssel összesen 10 db 1954 és 4014 m2 közt változó területű közművel ellátott ipartelek jön létre, zöldmezős beruházás keretében. A fejlesztés eredményeként megvalósul a teleken belüli feltáró utak (új út hossza 0,3266km), víz, szennyvíz, elektromos áram, optikai kábel kiépítése, valamint a telekhatáron húzódó kerítés építése és egy irodakonténer elhelyezése. A fejlesztés eredményeként 10 db telekből álló, alapinfrastruktúrával ellátott iparterület jön létre. A vállalt indikátor szerint a fenntartás ötödik évére települ be 10 db vállalkozás. A betelepülő vállalkozásokat az önkormányzat a felhívásnak megfelelően nyílt, átlátható és megkülönböztetés-mentes módon kívánja kiválasztani. A tervezett bérleti díj a számítások szerint fedezi a felmerülő működési költségeket. Az üzemeltetést tervezetten az önkormányzat saját szerve a TEFÜSZ végzi majd.
A beruházó fő célja, hogy a településünkön új, tudásintenzív vállalkozások is megtelepedhessenek ezt a lehetőséget kihasználva, de a Bugyi Nagyközségben már működő és bővülő vállalkozásoknak is teret kívánunk adni, hogy a lakott terület határán kívül, végezhessék el tervezett fejlesztéseiket. A településfejlesztés mai legfontosabb kihívása, az egyes funkciók összehangolása. Ezzel a fejlesztéssel a munkahelyek és az ipar létesítményei rendezett körülmények közé költözhetnek a lakásoktól távolabb, a minőségi pihenést és a település jobb élhetőségét elősegítve.

További információ kérhető:

Nagy András Gábor, polgármester
tel.: +3629547501

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1 Helyi gazdaságfejlesztés című kiírás keretében, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.